8 manj znanih dejstev o Marilyn Monroe

Na platformo Netflix je prišel film Blonde režiserja Andrewa Dominika, v katetem je legendarno igralko Marilyn Monroe uprizorila priljubljena Ana De Armas. Ravno s tem razlogom smo poiskali deset manj znanih dejstev o Marilyn Monroe. Več o filmu bomo zapisali v kratkem, a da se nanj ustrezno pripravite, je najbolje, da se pred ogledom z Marilyn malo bolje spoznate.

1. Njeno rojstno ime ni Marilyn Monroe

Najbolj običajno dejstvo, ki ga mnogi verjetno že poznajo je, da njeno pravo ime ni Marilyn Monroe, ampak Norma Jeane Baker. Igralka si je ime spremenila, saj so jo v to prepričali na začetku njene kariere.

2. Obstaja možnost, da je bil Albert Einstein njen ljubimec

V poznih 40-tih je bila igralka Shelley Winters njena cimra. V svoji avtobiografiji je zapisala, da je Monroe večkrat namignila na romanco med genijem in njo.

3. Sprva je za lik Holly Golightly v Zajtrk pri Tiffany bila mišljena Marilyn

Monroe je bila prva izbira pisca Trumana Capoteja glede na informacije Bakerja. Capote je bil dober prijatelj z Monroe, ko je bila na vrhuncu svoje kariere in je zato veliko lastnosti lika domnevno prihajalo po njej. Lik je kasneje epsko odigrala Audrey Hepburn.

4. Mislila je, da je Clark Gable njen oče

clark gable v china seas

Marilyn Monroe se je pogosto spomnila slike, ki ji jo je pokazala mama, kjer ima njen oče zelo tanke brke. Leta 1935 si je Marilyn ogledala film China Seas, kjer igra Clark Gable in od tistega trenutka naprej je bila prepričana, da je Gable njen oče.

5. Njena mama je bila paranoična bolnica shizofrenije

mama od marilyn monroe

Mentalna bolezen je bila prisotna vselej v Monroe družini, saj je že babica na mamini strani naredila samomor. Njena mama (Gladys Eley) je bila hospitalizirana v Rockhavenu, kjer je umrla tudi Marilyn. Ko so jo vprašali o njeni slavni hčerki je odvrnila »Nikoli še nisem slišala za Marilyn Monroe«.

6. Monroe je imela čisto drugačni izgled, da se je izognila paparacijem

monroe in paparaciji

Zelo težko se je izognila vsem paparacijem, zato je razvila poseben alter ego, ki ga je poimenovala Zelda Zonk. Nosila je temno lasuljo in sončna očala. Pravi, da je s pomočjo tega alter ega postala »normalna« oseba.

7. Njene klice so snemali

marilyn monroe na telefonu

Naprava v velikosti zrna riža je bila namenoma postavljena v njen dom, da so lahko prisluškovali njenim zasebnim pogovorom (vključno s tistimi na dan smrti). Vanity Fair je poročal, da je Paris Theodore na dan smrti slišal prepir med Robertom Kennedyem in Marilyn Monroe.

8. Frank Sinatra ji je podaril kužka

Proti koncu svojega življenja je Sinatra – eden od njenih domnevnih ljubimcev – podaril mladička pasme malteškega terierja. Poimenovala ga je Mafia oz. Maf zaradi domnevne povezave Sinatre z mafijo. Dve fotografiji kužka iz polaroid kamere sta se prodali za kar 220 tisoč dolarjev.

Upamo, da ste odnesli kakšno zanimivo dejstvo in kmalu preverite našo recenzijo filma!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih