8 Bizarno zanimivih dejstev o romantičnih komedijah za katere še niste slišali

Vsi oboževalci romantičnih komedij boste danes zagotovo izvedeli vsaj eno dejstvo, katerega prej niste poznali. Pred, med in po snemanju številnih uspešnic se je zgodilo kar nekaj bizarno zanimivih dogodkov, tako da preverite, kaj smo tokrat  izbrskali in pripravili za vas.

1. Rachel Adams je igrala ljubezensko zanimanje časovnega popotnika kar štirikrat

V filmih Skozi čas, Žena popotnika v času, Doctor Strange in Polnoč v Parizu je Rachel McAdams igrala lik, ki je predstavljal glavno ljubezensko zanimanje moškega, ki potuje skozi čas. Kar je še bolj bizarno, je to, da sta lika v filmih Skozi čas in Žena popotnika v času bila njej predstavljena na praktično isti način – oba lika spita v postelji in njen lik mora zaročni prstan dati na prst.

2. Za vlogo v filmu Dnevnik Bridget Jones je Renée Zellweger delala v založniškem podjetju

Da bi bolje razumela svoj lik v filmu Dnevnik Bridget Jones, je Renée Zellweger delala v založniškem podjetju pod psevdonimom Bridget Cavendish. Zellwegerjeva je bila tri tedne asistentka v podjetju. Njeno delo je vključevalo prebiranje časopisov in izrezovanje zgodb, povezanih s knjigami. To pa je pomenilo, da je morala izrezati tudi naslovnice, kot so »Našo Bridget bo igrala Američanka«.

3. Originalni konec filma Čedno dekle je bil šokantno negativen

Julia Roberts je povedala, da se je v originalnem scenariju zgodba končala tako, da je Edward sunil Vivienne iz svojega avta. Potem je proti njej še vrgel denar in se odpeljal. Vivienne je v prvih verzijah bila tudi odvisna od kokaina. Precej drugače od uspešne končne verzije.

4. Jok Julie Stiles v filmu 10 razlogov zakaj te sovražim, je bil improviziran

V intervjuju za Cosmopolitan je Julia Stiles povedala, da ko je brala pismo v filmu 10 razlogov zakaj te sovražim, ni pričakovala nenadnih solz. Dodala je tudi, da ne ve, zakaj je v tistem trenutku zajokala. Predvideva, da je bilo povezano z neko zadevo, ki se ji je dogajala v tistem času ali pa to, da je bila pod velikim pritiskom, saj je bil to njen prvi večji film. Danes lahko rečemo, da so njene solze prizor izjemno izboljšale.

5. Pisca scenarija filma Ljubezen na prvo bolezen sta na premiero praznovala deset let poroke

Film Ljubezen na prvo bolezen temelji na resnični zgodbi piscev scenarija Kumaila Nanjianija in Emily V. Gordon z minimalnimi razlikami v zgodbi. Največja neskladnost v filmu in v resničnem svetu je to, da oče Emily nikoli ni varal matere; v filmu je njegova nezvestoba zelo pomembna.

6. Po izidu filma Amélie je pogostost tega imena v Veliki Britaniji skočilo iz 1475. mesta na 57.

Leto pred prihodom filma Amélie je bilo v Veliki Britaniji samo 12 dojenčkov s tem imenom. Leto po izidu filma je številka skočila na 250. Do leta 2021, pa se je v Veliki Britaniji rodilo več kot 1000 deklic prav s tem imenom.

7. Noro bogati Azijci je bil prvi film Henry Goldinga v devetih letih

Z izjemo obrobne vloge v malezijski komediji Pisau Cukur je Henry Golding delal na televiziji, kot voditelj malezijskih oddaj, kot so The 8TV Quickie in Welcome to the Railworld Malaysia. Ob gledanju filma Noro bogati Azijci ne bi nikoli rekli, da Golding še ni igral v kakšnem večjem naslovu pred tem.

8. Billy Crystal in Meg Ryan nista bili prvi izbiri za Harry in Sally

when harry met sally

Albert Brooks je zavrnil vlogo Harryja, saj je menil, da je preveč podobna delu kultnega režiserja Woodyja Allena (Brooks je prav tako zavrnil glavno vlogo v filmih Čedno dekle in Velik). Rob Reiner je želel, da bi v glavni ženski vlogi bila ali Susan Dey ali Elizabeth Perkins oz. mogoče celo Elizabeth McGovern. Na koncu sta vlogi pripadli Billyju Crystalu in Meg Ryan. Danes si česa drugega ne znamo in ne moremo predstavljati.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih