7 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Vroči Mike: Zadnji ples

Vroči Mike je nazaj. V času zaljubljenih prihaja tretji del filmske franšize z naslovom Vroči Mike: Zadnji ples. Še enkrat se je združila ustvarjalna ekipa prvih dveh filmov, ki sta požela pohvale tako kritikov kot občinstva. V glavni vlogi se vrača Channing Tatum kot Mike Lane, Steven Soderbergh pa je znova zasedel režiserski stolček. Tatumu bo tokrat družbo delala Salma Hayek Pinault.

Vroči Mike je z leti v filmskem svetu pridobil poseben status, predvsem po zaslugi ženskega dela občinstva. Tako prvi kot drugi film sta bila veliki uspešnici, zato po nekajletnem premoru podobno pričakujemo tudi od tretjega, ki bi lahko bil tudi zadnji. Tatum, kljub temu, da izgleda fantastično, vseeno ni vedno mlajši, zato je potrebno maksimalno izkoristiti njegove adute, dokler so ti še v razcvetu.

Poglejmo sedem stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Vroči Mike: Zadnji ples.

1. V glavnih vlogah sta Channing Tatum in Salma Hayek Pinault

Magic Mike 3

Tretjega filma verjetno ne bi bilo, če se v glavni vlogi ne bi bil pripravljen vrniti Channing Tatum, saj je po uspehu prvih dveh filmov v Mikeu Lanu zgradil lik, po katerem hrepenijo tako moški kot ženske. Izklesana postava, izvrstni plesni gibi in provokativen »bad boy« izgled pri gledalkah in gledalcih delujejo kot magnet. Tokrat mu bo družbo delala Salma Hayek Pinault, ki, kljub 56. letom, izgleda izvrstno. Ples in romantika ji nista tuja, zato se zdi kot dobra izbira za zaključek Mikeove zgodbe.

2. V vlogi režiserja znova Steven Soderbergh

Steven Soderbergh velja za enega najuspešnejših režiserjev svoje generacije. Po velikem uspehu prvenca Seks, laži in videotrakovi, ki je leta 1989 osvojil zlato palmo na festivalu v Cannesu, je uspešno nadaljeval svojo pohod proti Hollywoodu. Poleg filmov Vroči Mike se je v komercialnih filmskih vodah najbolj izkazal s trilogijo Oceanovi in še kako relevantnim filmom Kužna nevarnost, nagrade pa pobiral s filmoma Preprodajalci in Erin Brockovich. Soderberg zna poskrbeti za spektakel. Proračun za prvi film je bil 7 milijonov, zaslužil pa je več kot 167 milijonov. Podobno uspešno je bilo nadaljevanje. Tudi tokrat pričakujemo hiter tempo, zanimivo dogajanje in zelo dober končni izdelek.

3. Channing Tatum v najboljši formi svojega življenja

Magic Mike

Channing Tatum je v teh dneh verjetno najbolj zaželen sogovornik v vseh možnih oddajah in podkastih. Promocija filma je zmeraj zelo zahtevna in za mnoge nujno zlo šovbiznisa. Tatum se tudi pred mikrofonom dobro znajde. Ni mu težko povedati kaj več o svojih projektih in v enem od nedavnih intervjujev je priznal, da je bil za film Vroči Mike: Zadnji ples v najboljši formi svojega življenja. Tatum je visok 183 cm in tehta 83 kg, vsi ti kilogrami pa so perfektno razporejeni po njegovem telesu. Vse skupaj je že skoraj kičasto, a nujno za takšno vlogo.

4. Pripravite se na nore plesne podvige

Magic Mike dancing

Tatum je v enem od intervjujev namignil, da bo v tretjem filmu bistveno več plesa in striptiza kot v prejšnjih dveh. Sam ga je poimenoval Super Bowl striptiza. Mogoče bodo plesni prizori zato nekoliko manj realni, a Tatum si želi v filmu plesati brez omejitev. Plesni prizori bi tako naj bili spektakel, kot ga v filmih še nismo videli.

5. Zgodba govori o vrnitvi na plesne odre

V tretjem delu bomo spremljali zgodbo Mikea, ki zaradi propadlega poslovnega dogovora, po dolgem premoru ponovno stopi na oder. Ker potrebuje denar, sprejema tudi raznorazna priložnostna dela za šankom. Prijateljica, ki je tudi znana osebnost, mu predstavi ponudbo v Londonu, ki je ne more zavrniti, saj meni, da bo le-ta zadnji veliki uspeh. Mike jo brez oklevanja sprejme, ne zaveda pa se, da ima ona v ozadju svoje zelo drugačne načrte. Tatum je želel imeti enakovreden ženski lik na drugi strani in v Salmi Hayek Pinault je to tudi dobil.

6. Bo Zadnji ples res zadnji?

Magic Mike waving

Ne bi bilo čudno, če bo tudi tretji film izredno uspešen. Številne predpremiere in premiere po svetu so že razprodane in pričakujemo velik obisk v prvem vikendu predvajanja. Tatum je povedal, da je z njegove strani to zadnji film, razen, če bo celotna ekipa še živa pri 70. letih. Takrat bi potem za šalo posneli še eno nadaljevanje, kako Mike in ekipa plešejo na stara leta. Predlagamo ogled filma dokler so fantje še mladi in v najboljši formi, saj je zelo verjetno to tudi njihovo zadnje sodelovanje.

7. Po predvajanju v kinu na HBO Max

Vroči Mike: Zadnji ples bi moral sprva priti le na HBO Max, platformo studia Warner Bros., a so ustvarjalci in ekipa dosegli omejen čas predvajanja tudi v svetovnih kinematografih. Glede na velik uspeh prvih dveh filmov je to edina logična odločitev. Takšen film je narejen za velika platna in v polni kinodvorani je ogled zagotovo bolj nepozaben kot doma. V kolikor ga boste zamudili v kinu, prihaja na HBO Max v roku treh mesecev po izidu.

Upamo, da smo vam z vsemi omenjenimi dejstvi malo približali, zakaj si je vredno Vroči Mike: Zadnji ples ogledati v kinu na največjem možnem platnu z najboljšim možnim ozvočenjem, po možnosti v družbi prijateljic in prijateljev. Pojdite v vaš najbližji kino, si ga oglejte in nam v nabiralnik zapišite, kako ste ga doživeli. Vse pripombe so dobrodošle.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih