7 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Elvis

Elvis je najnovejša filmska uspešnica, ki prihaja v naše kinematografe. Film je avtobiografska zgodba legendarnega kralja rokenrola Elvisa Presleya. V glavni vlogi je Austin Butler, ki se bo s tem filmom zagotovo izstrelil med zvezde. Režijo je prevzel Baz Luhrmann. Poglejmo, kaj morate vedeti pred obiskom kinodvorane.

Glasbene uspešnice spadajo med najbolj popularne filme vseh časov. Le kdo se ne spomni norije po izidu Bohemian Rhapsody? Prav vsi so manično iskali vstopnice za čimprejšnji obisk kina. Zelo podobno bi se znalo zgoditi v tem primeru, saj Elvis Presley, kralj rokenrola, velja za enega najbolj priljubljenih glasbenikov vseh časov, katerega pesmi še danes prepevajo stari in mladi.

Pričakovanja pred svetovno premiero filma Elvis so zelo visoka. Če jih bo film že delno izpolnil, bo opravil svoje poslanstvo. Nadejamo se, da si ga boste ogledali v kinu, z izvrstnim zvokom in največjim možnim platnom, saj samo tako v popolnosti doživite izkušnjo, katero so si ustvarjalci zamislili.

Poglejmo sedem stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Elvis:

1. Austin Butler je Elvis Presley

Austin Butler

V glavni vlogi Elvisa bo mladi igralec Austin Butler. Za slednjega bo to prva resnično velika vloga in zdi se, da mu bo prav ta film odprl mnoga vrata. Po obrobni vlogi v Tarantinovem Bilo je nekoč v Hollywoodu je zdaj v ospredju, dobil pa je že naslednjo veliko vlogo – Feyd-Rautha Harkkonen v Dune: Part Two. Za vlogo Elvisa je premagal številna znana imena kot so Ansel Elgort, Miles Teller in Harry Styles.

2. Režijo je prevzel Baz Luhrmann

Glavno ime za projektom je Baz Luhrmann. Slednji je tako režiser, scenarist kot tudi producent filma. Že leta 2014 je dobil pravice za režijo biografskega filma o Elvisu, a se na to temo ni do leta 2019 nič dogajalo. Takrat so se ustvarjalska kolesa začela vrteti in zdaj bomo videli, kako si je zamislil ta projekt. Do zdaj ga najbolj poznamo po filmih Romeo + Julija, Moulin Rouge!  in Veliki Gatsby.

3. Opazno vlogo ima Tom Hanks

Verjetno največje ime filma je Tom Hanks. Legendarni igralec bo upodobil Elvisovega menedžerja, Toma Parkerja. V filmu ima precej specifičen naglas, morali pa so ga tudi precej vizualno spremeniti. Med snemanjem je Hanks zbolel za covidom, zaradi česa so morali za nekaj časa ustaviti produkcijo.

4. Zgodba zajema dvajset let Elvisovega življenja

Elvis movie

Zgodba v filmu se bo osredotočala na 50-ta, 60-ta in 70-ta leta življenja v ZDA, predstavljena skozi začetke in strm vzpon Elvisa. Z njim bomo od skromnih začetkov pa vse tja do vrha popularnosti in žalostnega ter prehitrega konca.

5. Film traja kar 2 uri in 39 minut

Austin Butler Elvis

Film Elvis je precej dolg, saj traja kar 2 uri in 39 minut. Priporočamo ogled na največjem možnem platnu z vrhunskim ozvočenjem, da boste v popolnosti doživeli to, kar so si zamislili ustvarjalci. Če je možno, obiščite eno od Dolby Atmos dvoran.

6. Film je bil pretežno posnet v Avstraliji

Elvis Australia

Dobro znano dejstvo je, da je bil Elvis iz Tennesseeja, a filma niso snemali tam. Večino prizorov so posneli v Luhrmannovi rodni Avstraliji. Zaradi pandemije covida je bilo snemanje večkrat prekinjeno. Iz tega razloga so od projekta odkorakala nekatera znana imena, kot je denimo Maggie Gyllenhaal, ki bi morala upodobiti Gladys Presley.

7. Kmalu na HBO Max

Elvis prihaja izpod okrilja studia Warner Bros. Filmi slednjih imajo v osnovi v pogodbi zapisano, da so na voljo na platformi HBO Max 45 dni po izidu. Možne so izjeme, a se zdi, da bi tudi v tem primeru znalo biti temu tako. To pomeni, da bo Elvis na HBO Max v začetku avgusta.

Upamo, da smo vas vsaj malo opremili z glavnimi dejstvi pred obiskom kinodvorane. Želimo vam prijeten ogled filma!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih