7 najboljših filmov in serij, ki so izšli meseca septembra na VOYO

Platforme za pretočno predvajanje vsebin so odličen način za gledanje široke palete različnih filmskih izdelkov. Najbolje pri tem pa je, da se knjižnica filmov in serij nenehno posodablja in razvija in skrbi, da je na dosegu roke vedno nekaj zanimivega in atraktivnega.

Ena takšnih priljubljenih platform pa je tudi Voyo, kjer uredniki vsak mesec vestno skrbijo, da za vse gledalce, ne glede na filmsko znanje in okus, pripravijo zanimiv in atraktiven program.

Poglejmo s čim so nas najbolj presenetili v mesecu septembru:

1. Kotlina – serija, 17.9.2023

Bosanska odmevna krimi serija Kotlina razkriva drugačno in doslej nevideno Sarajevo. V Narodnem muzeju v Sarajevu odkrijejo truplo neznanega moškega. Inšpektor Edib Pašić in njegov kolega Mido Zec začneta preiskovati primer. Novinarka Ajla Pašić medtem pride v muzej na dogovorjen intervju z direktorico Selmo, a njeno pozornost pritegne prisotnost policije. Čeprav je sprva kazalo, da je šlo za nesrečo, izginotje trupla iz mrtvašnice in skriti motivi zaposlenih v muzeju preiskovalce pripeljejo do mreže korupcije, izsiljevanja in mednarodnega kriminala. 

2. Železničar – film, 22.9.2023

Zgodba filma Železničar govori o nekdanjem britanskem vojaku Ericu Lomaxu, ki so ga med drugo svetovno vojno zajeli Japonci ter ga poslali na prisilno delo v taborišče, kjer so gradili železnico. Ko Japonci naposled odkrijejo radio, ki si ga je sestavil sam, ga obtožijo vohunstva ter ga kruto mučijo. Mnogo let pozneje Eric še vedno trpi zaradi psiholoških travm, ki jih je povzročila vojna. Zaradi prigovarjanja dolgoletnega prijatelja Finleya in žene Patti se odloči soočiti z enim od svojih mučiteljev, ki se je izognil sojenju zaradi vojnih zločinov. 

3. Lager Niš – film, 22.9.2023

Leta 1941 je sovražnik ustvaril prvo koncentracijsko taborišče v Jugoslaviji, imenovano Lager Niš. V njem so bili zaprti tako Judje, kot tudi politični zaporniki, talci in zajeti partizani. Med ujetniki sta tudi oče in sin iz Niša, ki tvorita osrednja lika ganljive pripovedi o upanju in preživetju. Ker Nemci podnevi in ponoči streljajo nemočne zapornike, se ujetniki odločijo, da bodo poskusili pobegniti. Njihov podvig se razvije v prvi množični pobeg iz kateregakoli nemškega koncentracijskega taborišča, saj jih je od 145 taboriščnikov uspešno pobegnilo več kot 100. 

4. Primer Vigil – serija, 3.9.2023

Globje ko greste, temneje postaja … Potopite se v kriminalistično serijo Primer Vigil, ki združuje inteligentno detektivsko zgodbo, smrt in zaroto. Skrivnostno izginotje škotske ribiške barke in smrt na krovu jedrske podmornice povzročita spor med policijo, mornarico in britanskimi varnostnimi službami. 

5. Pet fantov na teden – serija, 24.9.2023

Resničnostna serija Pet fantov na teden spremlja samske ženske, ki v svojo hišo povabijo pet snubcev, s katerimi bodo preživele teden. Vsak dan skušajo bolje spoznati fante, da se bodo lažje odločile, katerega izmed njih bodo poslale domov. V utesnjenih razmerah bo hitro prišlo do napetosti in rivalstva, medtem ko bodo fantje skušali očarati svoje simpatije. Moški bodo morali spati na neudobnih zofah, narediti dober vtis na sostanovalce ter izbrankine starše, če želijo osvojiti njeno srce. 

6. Prvinski nagon – film, 1.9.2023

Michael Douglas in Sharon Stone se v filmu zapleteta v nevarno erotično igro. Policist Nick Curran raziskuje skrivnostni umor rock zvezde, čigar bivša ljubica je Catherine Tramell. Pred kratkim je napisala roman, v katerem prav tako umorijo glasbeno zvezdo. Ali to dokazuje njeno krivdo ali je morilec hotel sum zvaliti na Catherine? Že na prvem zaslišanju Nick spozna, da je Catherine zelo zapeljiva, skrivnostna, zvita in mogoče celo sposobna ubijanja. Preiskava ga pripelje na sled neulovljivi serijski morilki, ki svoje žrtve pokonča sredi vročih posteljnih igric. 

7. Nazaj na pravo pot – film, 5.9.2023

Sonny je bil nekoč uspešen poslovnež, toda danes je le še bleda senca samega sebe. Potem ko je razpadel njegov zakon, je zabredel v težave in postal odvisnik od drog. Toda Sonny še vedno upa, da se bo pobotal z ženo Jenny, zato ji za obletnico namerava podariti dragoceno ogrlico. Ko mu jo prostitutka ukrade, se je Sonny pripravljen postaviti po robu nevarnim kriminalcem in tvegati svoje življenje, da bi se dokopal do darila za ženo. 

Viri slik: VOYO

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih