7 filmov, ki so podobni Indiana Jonesu in vam bodo zagotovo všeč

Včeraj je filmska industrija slavila že 40. obletnico prvega filma Indiana Jonesa. Film je celotni filmski industriji doprinesel izjemno veliko, saj je s svojo mešanico pustolovščine, akcije, komedije in drame ustvaril kombinacijo, katero so gledalci skupaj z glavnim likom takoj vzeli za svojo.

Zato je film takoj postal izjemna uspešnica, ki ji sledijo še 4 filmi (zadnjega še čakamo) ter kar nekaj istoimenskih videoiger. Ker pa so pustolovoski filmi dokaj redki, med njimi najdemo nekaj svetlih izjem, k jihi morate videti, če ste oboževalec filmov o Indiana Jonesu.

1. The Adventures of Tintin

Izjemna filmska upodobitev belgijskih stripov o detektivu Tintinu, ki je z izjemno zgodbo, popolno animacijo ter zanimivo kombinacijo večih žanrov ustvarila poseben animiran film, ki je takoj zasvojil srca tako mlajših, kot tudi starejših. V filmu spremljamo mladega detektiva Tintina, ki skupaj s svojimi prijatelji išče pozabljeni zaklad in se bojuje proti neusmiljenim nasprotnikom. Film je bil posnet leta 2011 in od takrat nestrpno čakamo njegovo nadaljevanje, za katerega res upamo, da bo kmalu ugledalo luč sveta.

2. Tomb Raider

Lara Croft je ženska upodobitev Indiana Jonesa, ki je nastala v videoigri davnega leta 1996. Lik ženske arheologinje in bogate angleške dedinje, je takoj osvojil srca mnogih igričarjev, zato je njena popularnost hitro prešla tudi na velika platna. Filme o Lari Croft smo videli že v treh izvedbah, najbrž pa lahko pričakujemo še nadaljevanja. Seveda je vse odvisno od časa, denarja in popularnosti, vendar ne glede na to, so vsi trije filmi akcijski, zanimivi in pustolovski – točno tako kot Indiana Jones.  

3. Journey to the Center of the Earth

Mogoče malo slabši predstavnik pustolovskih filmov, ki je zaradi nekaj neumnih elementov večkrat neopravičeno prezrt. Film kljub temu prinaša izjemno zanimivo pustolovsko zgodbo, ki jo pričakujemo od pustolovskih filmov, hkrati pa postreže z zanimivi lokacijami in dobrimi liki. Zato je film še posebej primeren za mlajše gledalce, ki jih zanima predvsem zanimivo dogajanje in kvalitetno preživljanje prostega časa.

4. The Goonies

Če je Tomb Raider ženska uprizoritev Indiana Jonesa, je film Goonies zagotovo otroška. Film pripoveduje zanimivo zgodbo o štirih prijateljev, ki se odpravijo na odkrivanje pozabljenega zaklada, ki pa se hitro spreobrne v epsko pustolovščino polnih poučnih izzivov in novih prijateljstev. V kolikor tega filma še ne poznate, ga obvezno priporočamo, še posebej najstnikom. Res je epski.

5. Jumanji

Odlična filmska zamisel, ki ostane sveža tudi po večih ponovitvah in ponovnih ogledih. Začne se, ko se štirje prijatelji znajdejo v videoigri z epsko pustolovsko zgodbo. V lovu za izgubljenim zakladom si pomagajo s svojimi (p)osebnimi značilnostimi, zato smo v filmu priča humorističnim vložkom, ki vas bodo zagotovo nasmejali do solz.

6. National Treasure 1 in 2

Če bi Indiana Jones prišel v sedanjost, bi ga očitno igral Nicholas Cage. Oba filma definira izjemna pustolovska zgodba polna zanimivih prepletov ter dobrih nasprotnikov, ki dobro mešajo štrene usodi ekipi pustolovcev. Škoda samo, da smo videli samo dva filma. Takšnih nam namreč res primankuje.

7. The Mummy

Poleg vseh elementov Indiana Jonesa so zagotovo najbolj atraktivne misteriozne nadnaradvne sile, ki jih z veliko radovednostjo spremljamo skozi celoten film. Razkrivajo namreč skrivnosti starodavnih kultur in imajo nadnaravne lastosti, katere želijo mnogi izkoristiti sebi v prid. In prav ta element naredi Mumijo res posebno, zato definitivno izstopa med vsemi pustolovskimi filmi.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih