6 vrhunskih predlogov za ogled, ki vas bodo dobro pripravili na film Gepack

V Sloveniji je izšla nova filmska uspešnica Gepack. Čeprav se o njegovi kvaliteti trenutno širi samo dober glas gledalcev, pa bomo po rednem predvajanju zagotovo govorili tudi o presenetljivih številkah. Kvaliteta filma je enostavno nesporna, film pa bo zanimiv izredno široki množici gledalcev, ki bodo imeli možnost ogleda pravzaprav v katerikoli komercialni kinodvorani.

Gepack je nova slovenska komedija, ki je nastala pod režisersko taktirko Žige Kukoviča. V njem lahko vidimo tudi druge znane obraze, ter različne filmske žanre, ki skupaj ustvarjajo odlično celoto. Film je sicer v osnovi komedija, vendar pa boste izjemno presenečeni kako film z različnimi elementi hitro postane nekaj več.

Tukaj je nekaj odličnih filmskih predlogov, ki vas bodo naravnost fantastično popeljali v film Gepack. Čeprav ta ni enak popolnoma nobenemu, pa boste v vsakem izmed predlogov prepoznali neke vrste podobnost, ki vas bo enostavno navdušila v tem novem slovenskem filmu.

1. Roadtrip

Verjetno najbolj očitna in direktna primerjava z filmom Gepack je Road trip. V osnovi gre za izredno podobno zgodbo, vendar pa boste v Gepacku našli veliko več kot samo klasično brezumno komedijo. Šal je nedvomno izjemno veliko, zelo presenečeni pa boste lahko nad globino, preobrati in zasuki, ki vam jih bo Gepack ponudil. Zato lahko kljub temu pripravite svoje smejalne mišice na obilico smeha s kultno klasiko, ki nikoli ne razočara ter ob ogledu Gepacka še toliko bolj uživate – četudi v malce drugačnem potovanju.

2. Superbad

Lumparije, ki jo zganja mularija so dogodivščine, ki v njih ostanejo za vedno. Zato je bil Superbad poleg svojega odličnega humorja in fenomenalne kemije med glavnimi junaki tako zelo cenjen in priznan. Na koncu njihove “avanturistične pustolovščine” vsi osebnostno zrastejo za par stopničk in na življenje pogledajo s še kakšnega drugega vzornega kota. Mogoče vas enaka presenečenja čakajo tudi v filmskem debiju Žige Kukoviča.

3. The Breakfast Club

Kakšen film, kakšno sporočilo in kakšen preobrat. Se še spomnite kultnega Breakfast Cluba, ki na zelo lep in pristen način dokazuje, da čisto vsak izmed nas nosi svojo zgodbo in svoje probleme, četudi se tega sploh ne zavedamo? In da je čisto vsaka zgodba tako zelo pomembna, da si zasluži svoj film na velikem platnu? Da je v resnici čisto vsak izmed nas junak?


Če bi le obstajal še kakšen takšen film, ki bi po možnosti bil slovenski?

4. When Harry Meets Sally

Ko Harry spozna Sally je dogajanje kar burno. Ko pa jo spozna malce bolje, pa brez nje enostavno ne more več. Kljub vsem njenim (in njegovim) muham Harry ostane brezkompromisno zaljubljen, zgodba pa se lahko srečno končna le na en način. Na točno takšen, ki se je zapisal v zgodovino filma za zmeraj! Zato obstaja še ključno vprašanje, kaj ima to z filmom Gepack? Poglejte pa boste videli. Ko boste videli primerjavo, vam bo zagotovo definitivno jasno.

5. Little Miss Sunshine

Potovanje je vedno izjemno zanimivo. Verjetno je pri njem končna destinacija zgolj pobuda za še ostale nepričakovane dogodivščine, ki nastanejo na poti. Še posebej se to zgodi takrat, ko v en avto oziroma kombi strpamo kopico popolnoma različnih karakterjev. Rezultat je navadno nepozabno potovanje, ki se lahko v srce vtisne tudi gledalcem takšnega filma.

6. TV Dober Dan

Smešnih scen v filmu Gepack zares ne manjka. Ampak najbolj se vam bo v spomin zagotovi vtisnil Matjaž Javšnik. Ta v nekaj kratkih prizorih publiko nasmeji do solz, znova dokaže kakšen mojster komedije je in kako zelo dobro obvlada svoj poklic. Poleg izjemne vloge v nekaj sekundah naniza toliko štosov, da bodo nekatere šale zagotovo postale ponarodele. Zato lahko mogoče ustvarjalci začnejo razmišljati celo o njegovem samostojnem filmu. Vendar pa ima Matjaž Javšnik kljub temu na srečo tako zelo veliko zapuščino, da je celo težko izbirati katera je najboljša – zato začnite na začetku in izberite Izija iz TV Dober dan.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih