6 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti

Magične živali se vračajo s tretjim filmom v novi Harry Potter franšizi in imajo veliko za pojasniti po konfuznem zaključku drugega dela. Napovednik veliko obeta, kritiki in oboževalci so podali precej solidne opazke, tako da lahko pričakujemo še en zabaven film v svetu Magičnih živali, ki se bo tokrat vrtel okrog zgodovine med Dumbledorjem in Grindelwaldom.

Poglejmo nekaj stvari, ki jih morate poznati pred ogledom filma.

1. Dumbledorjeva vojska

dumbledore army

V tretjem delu bomo spremljali zgodbo, ki se nadaljuje neposredno po koncu drugega filma, kjer sledimo Newtu in njegovim prijateljem, ki poskušajo ustaviti Grindelwalda. Jude Law bo tokrat, sodeč po napovedniku, imel dosti večjo vlogo kot mladi Albus Dumbledore, zato upamo, da bomo dobili še bolj podroben pogled v svet skrivnostnega čarovnika.

2. Mads Mikkelsen je novi Grindelwald

magične živali mads mikkelsen kot grindelwald

V prvih dveh filmih smo v vlogi Grindelwalda gledali filmskega superzvezdnika Johnnyja Deppa, ki je svojo vlogo opravljal odlično, vendar ga v tem filmu ni. Deppa so odstranili iz tretjega filma zaradi pravne bitke z bivšo partnerko Amber Heard in morali so najti zamenjavo. Odločili so se za Madsa Mikkelsena in prepričano smo, da slednji ne bo razočaral. Mikkelsen je videti manj ekscentričen kot Depp, a vseeno lahko v njegovih očeh vidimo heterokromijo.

3. Se vrača Michael Gambon?

jude law kot albus dumbledore

V napovedniku lahko vidimo starejšega Dumbledora iz originalne franšize Harry Potter, zato se je hitro pojavilo vprašanje, ali se bo v tej vlogi vrnil Michael Gambon. Očitno so se ustvarjalci odločili za uporabo moči nostalgije, saj gre za recikliran prizor iz originalnega Princa mešane krvi. Sicer smo v tem čarovniškem svetu videli že večja presenečenja, zato njegova vrnitev vseeno ne bi bila tako nenavadna.

4. Vrnitev Dumbledorjev

ariana dumbledore

Vsi smo navdušeni nad likom J. K. Rowling, ki je bil ključen v Harry Potter franšizi. V tem filmu upamo, da bomo dobili še več odgovorov na zgodovino družine Dumbledore, saj vemo, da to sestavljata tudi Aberforth in Ariana. Še posebej nas zanima, kako so vsi skupaj povezani in kaj se je zgodilo med njimi toliko let nazaj. Videti je, da Aberforth vodi svoj bar, Ariana pa je žal že preminila in bo nadaljevala svojo vlogo kot portret.

5. Magične živali in vprašanje Credenca

credence v magičnih živalih

Začetek nove franšize je najprej dajal poudarek predvsem Magičnim živalim in film brez tega elementa enostavno ne more ostati. Napovednik nam je že pokazal, da bomo videli Picketta, Nifflerja in druge zanimive živali. Še ena zelo pomembna vrnitev je Credenceov feniks, ki namiguje, da je Credence tudi Dumbledore. Naslov filma Dumbledorjeve skrivnosti ne namiguje nujno na to, da je Albus edina oseba s skrivnostmi, ampak da jih ima celotna družina. V filmu vidimo tudi več različnih likov, ki so ali bi lahko bili povezani s tem priimkom, zato se pustite presenetiti.

6. Vrača se David Yates

david yates na snemanju magičnih živali

Režiser filma Magične Živali: Dumbledorjeve skrivnosti je David Yates, ki ga najbrž poznate kot režiserja številnih Harry Potter filmov. Režiral je namreč kar štiri: Feniksov red, Princ mešane krvi in oba dela Svetinje smrti. Nazadnje pa je to vlogo opravljal tudi v prejšnjih dveh delih Magičnih živali.

Film Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti si lahko predpremierno ogledate v vseh večjih slovenskih kinematografih ta vikend od 8. do 10. aprila, nato pa bo v redni distribuciji od 14. aprila naprej. Želimo vam obilo užitkov ob ogledu!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih