5 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Severnjak

V naše kinodvorane prihaja Severnjak. Film, ki smo ga tudi sami označili za enega najbolj pričakovanih leta 2022, je najnovejši izdelek mladega režiserja Roberta Eggersa. Pričakujte brutalne spopade, zgodbo o maščevanju in vrhunsko estetiko.

Severnjak je od četrtka naprej v naših kinodvoranah! Film za vse, ki imajo dovolj komercialnega Hollywooda in bi si radi ogledali nekoliko bolj umetniški izdelek z veliko mero prefinjenosti, podrobnosti in globine.

Filmska skupnost v en glas ponavlja, da je Severnjak fenomenalen, zato preverite nekaj stvari, ki jih morate poznati pred samim ogledom filma.

1. Kdo je Severnjak?

Severnjak je Amleth, mladi vikinški princ, ki ga v filmu upodobi švedski igralec Alexander Skarsgård. Severnjak je fikcijski lik, ki svoj navdih črpa po skandinavski legendi Amlethu. Ta velja za predhodnika Hamleta. Je odličen borec, ki je pripravljen za dosego svojega cilja iti preko trupel. Dobesedno.

2. Zgodba govori o maščevanju

Northman maščevanje

Zgodba filma Severnjak je osredotočena na maščevanje. Glavni lik, Amleth, se želi maščevati morilcem svojega očeta in je za to pripravljen storiti kar koli. Maščevanje mu popolnoma zamegli razum in brez najmanjšega pomisleka ubija vse pred sabo, samo za to, da pride do tako želenega zadoščenja. Mu to na koncu tudi uspe? Odgovor boste dobili v kinodvoranah.

3. Tretji celovečerec Roberta Eggersa

Robert Eggers

Robert Eggers v filmskih krogih velja za enega najobetavnejših in najbolj unikatnih filmskih ustvarjalcev ta hip. Njegove krute, brutalne in grozljive zgodbe so v preteklosti že burile duhove in zagotovo je eden tistih, ki najbolj razdvaja filmske navdušence. Ali njegove filme obožuješ ali pa jih ne prebavljaš. Težko ste kje vmes. Prva dva celovečerca, The VVitch in Svetilnik sta umetniško na izredno visokem nivoju, zato tudi tokrat ne pričakujemo nič manj, kvečjemu več.

4. V glavni vlogi je Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård je zelo postaven švedski igralec, ki si ga bodo dame lahko bolj podrobno in brez majice ter v svojem elementu ogledale ravno v Severnjaku. Poznamo ga iz filmov kot so Melanholija in Legenda o Tarzanu ter iz TV serij kot sta Nasledstvo in Majhne laži. Na prvi pogled se zdi, da je to vloga njegovega življenja (do zdaj).

5. Igralska zasedba polna velikih imen

Northman

Poleg Skarsgårda igralsko zasedbo sestavljajo tudi Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Nicole Kidman, Willem Defoe, Björk in mnogi drugi. Jasno je, da je Eggers zelo cenjen, saj največja imena filmske industrije želijo delati z njim in se borijo za vloge v njegovih filmih. Severnjak je njegov največji film do zdaj in temu primerna so tudi imena v igralskem ansamblu.

Film Severnjak si lahko od četrtka naprej ogledate v vseh večjih slovenskih kinematografih. Želimo vam obilo užitkov ob ogledu!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih