5 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma Morbius

V slovenske kinematografe prihaja Morbius. Za mnoge eden bolj pričakovanih filmov leta bo pod drobnogled vzel istoimenskega superzlikovca, ki ga najbolj pogosto povezujemo s Spider-Manom. V glavni vlogi je Jared Leto, kar zagotavlja odštekano upodobitev glavnega antijunaka.

Morbius je fikcijski lik, ki nastopa v številnih Marvelovih stripih, primarno v povezavi s Spider-Manom. Po uspehu filmov Venom se je Sony odločil poskusiti na velikem platnu prikazati zgodbo še enega antijunaka. Jim bo uspelo?

Poglejmo nekaj stvari, ki jih morate poznati pred ogledom filma.

1. Kdo je Morbius?

Morbius Jared Leto

V Marvelovih stripih je Morbius oz. Dr. Michael Morbius, z Nobelovo nagrado nagrajen biokemik, ki je svetovno znan po raziskavah vampirskih netopirjev. S tem se ukvarja, saj ima redko krvno bolezen, za katero išče zdravilo. Z uporabo vampirskih netopirjev in elektrošokov dela poskuse na sebi z upanjem, da bo našel rešitev in preprečil svojo smrt. Prvič se je v Marvelovih stripih pojavil leta 1971.

2. Njegova super moč je…?

Morbius

Morbius je vampir, ki ima številne nadčloveške sposobnosti: povečano moč, vzdržljivost, sposobnost samoregeneracije, močne čutilne sposobnosti in do določene mere tudi sposobnost hipnoze. V boju uporablja zobe in kremplje in zna tudi leteti.

3. V glavni vlogi je Jared Leto

Morbius Jared Leto

Jaredu Letu je pripadla čast, da Morbiusa upodobi v filmu. Slednji je imel nenavadne zahteve, saj je glavno vlogo sprejel pod pogojem, da ima besedo tudi pri izbiri režiserja. Srečal se je s številnimi kandidati in na koncu so se odločili za Daniela Espinoso. Leto je znan po tem, da zna odlično upodobiti najbolj odštekane like. Nazadnje so o njem vsi govorili po predstavi v filmu Hiša Gucci, kjer je igral ekscentričnega Paola Guccija.

4. Njegov glavni nasprotnik je…?

Matt Smith Morbius

V stripih so bili glavni nasprotniki Morbiusa Spider-Man, Lizard ali celo Možje X. Po napovedniku sodeč pa se zdi, da bo v filmu to Loxias Crown oz. Hunger. Upodobil ga bo Matt Smith, ki ga poznamo po vlogah v serijah kot sta The Crown in Doctor Who.

5. V kateri svet je postavljen film?

Jared Leto Morbius

Film se zdi po napovednikih težko točno umestiti. Imamo nekaj namigov o tem, da bi lahko bil postavljen v čas Spider-Mana Tobeya Maguiera, a na drugi strani vključuje tudi Michaela Keatona, ki igra Adriana Toomesa v trilogiji Toma Hollanda. Dodatni namigi iz napovednika omenjajo tudi Rhinoja in podjetje Oscorp, tako da je pred ogledom res nemogoče vedeti, kaj so si ustvarjalci zamislili.

Film Morbius si lahko od četrtka naprej ogledate v vseh večjih slovenskih kinematografih. Želimo vam obilo užitkov ob ogledu!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih