5 spregledanih filmov leta 2022

Leto 2022 nam je postreglo z izjemnimi naslovi, podobno kot se je to zgodilo leta 2019. To pomeni, da se je na seznamih znašlo ogromno filmov, a vseeno jih je bilo kar nekaj takšnih, ki bi si zaslužili več spoštovanja in so v nadpovprečnem letu še vedno podcenjeni. Ti filmi so po našem mnenju več kot vredni ogleda, saj ima vsak izmed njih unikatno zgodbo, predstavitev ali tehnično upodobitev, ki vas bo zagotovo pozitivno presenetila. Preden skočite v novo leto filmov priporočamo ogled spodnjih:

Fire of Love

fire of love dokumentarec

Vsi tisti, ki še ne poznate legendarna vulkanologa Krafft, se boste ob filmu Fire of Love zaljubili v njuno prikupno, a tragično zgodbo. Hkrati boste ob ogledu odnesli veliko novega znanja o vulkanih in razumeli, zakaj sta bila specifično ta dva strokovnjaka za vulkane tako pomembna za mnoge po svetu. Dokumentarec je izredno lep tudi iz tehničnega vidika in nam večkrat na unikaten način prikaže arhivske posnetke in fotografije, ki sta jih Katia in Maurice posnela sama.

The Stranger

The Stranger je avstralski psihološki kriminalni triler, ki vas bo z imenitno igro glavnih igralcev, Joela Edgertona in Seana Harrisa, zagotovo navdušil. Netflixov triler spremlja policijskega osumljenca, ki bi lahko bil zadolžen za ugrabitev in brutalen umor najstnika. Sodelovanje glavnih likov nato vodi v neverjetno zgodbo odkritja, ki nas z vedno hitrejšim tempom še bolj prevzame.

Cha Cha Real Smooth

Režiser Cooper Raiff je pred dvema letoma posnel film Shithouse, ki je že pokazal kanček njegovega končnega potenciala. Že v drugem filmu je svojo pisanje scenarija dodatno izboljšal in izdal film Cha Cha Real Smooth, ki je prijeten film o 22-letnem študentu iz New Jerseyja brez jasnega načrta za prihodnost. Andrew (Cooper Raiff) se spoprijatelji z mlado materjo (Dakota Johnson) in njeno hčerko s katerima naveže posebno razmerje. Prijetna zgodba, ki je brezhibno predstavljena in skozi dialog dosega nove višine.

Kimi

kimi steven soderbergh film

Kimi je film, ki je izšel v začetku leta in je bil zaradi tega pri mnogih nepotrebno postavljen na stran. Za njim stoji odličen režiser Steven Soderbergh, ki tudi tokrat prikaže fascinantno zgodbo. V njej spremljamo napravo Kimi, ki po gospodinjstvih posluša in izvaja ukaze. Kimi je na nek način umetna inteligenca, ki se sama uči s pomočjo spremljanja ljudi in njihovih ukazov, vse skupaj pa nadzorujejo zaposleni. Vse se zaplete, ko Angela Childs (Zoe Kravitz) sliši nekaj, kar ne bi smela. Film raziskuje tudi druge tematike, ne samo umetne inteligence in njenega vpliva, zato je ogled resnično vreden.

Causeway

causeway jennifer lawrence film

Jennifer Lawrence je igralka, ki jo mnogi velikokrat spregledajo. Tudi Causeway je film, ki ni požel veliko pozornosti, a bi to zagotovo moral, saj nam predstavi pomembno problematiko na unikaten način. Produkcijska hiša A24 je vedno zmagovalna pri iskanju specifičnih tematik in tudi tukaj ni nič drugače. V psihološki drami sledimo ameriški vojakinji Lynsey, ki je utrpela hude poškodbe po eksploziji IED. Zaradi tega se vrne domov v New Orleans, kjer se ekstremno težko prilagaja vsakodnevnemu življenju.

V primeru, da ne najdete nič, kar bi vas precej zanimalo potem preverite še naše druge zavihke: recenzije, zanimivosti ali lestvice.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih