5 serij, ki si zaslužijo vašo pozornost

V zadnjem obdobju smo z vseh strani obkoljeni s številnimi serijami raznih ponudnikov, ki se borijo za našo pozornost. In pri vsej tej poplavi izdelkov je jasno, da bo nekaj serij slabše kakovosti, nekaj pa jih bo doseglo svetovno slavo. Kaj pa se je zgodilo s tistimi serijami, ki se tiho sprehajajo po tihi poti kakovosti in navdušujejo »le« določeno občinstvo? Tokrat predstavljamo 5 takih serij, ki si zaslužijo vašo pozornost.

Yellowjackets

Serija pripoveduje zgodbo nogometne ekipe najstnic, ki leta 1996 z letalom strmoglavijo sredi kanadske divjine. Preživeli morajo preživeti na vse mogoče načine in se pri tem posluževati takih, na katere ne bi nikoli pomislili. Istočasno spremljamo tudi zgodbo peščice preživelih 25 let kasneje, kjer vidimo kakšen vpliv je imelo nanje obdobje v divjini. Opis zgodbe je resda pust, a najbolje bi si bilo serijo predstavljati kot mešanico serije Skrivnostni otok (Lost) in zgodbe urugvajske ragbi ekipe, ki je strmoglavila v Andih. Kdor ve, ve.

Yellowjackets je dramatična triler serija, ki sloni na čudovitih igralskih predstavah in srhljivi tematiki.

Shrinking

Komična drama ustvarjalcev priznane serije Ted Lasso je verjetno ena od najboljših serij, ki jih lahko ta trenutek spremljamo. Jimmy (Jason Segel) je terapevt, ki ga obtežuje težka izguba žene, se odloči, da bo svojim pacientom povedal točno to, kar misli. S tem začenja temeljito spreminjati njihovo in svoje življenje.

Glavnemu igralcu družbo delajo še Jessica Williams, Michael Urie, Christa Miller, Lukita Maxwell, Luke Tennie in Harrison Ford, ki v vlogi starejšega terapevta »ukrade šov« in vpiše najbolj prisrčno vlogo svoje kariere.

Detectorists

Četudi je britanska serija svojo pot na BBC Four začela že skoraj deset let nazaj, to ne pomeni prav nič. Mackenzie Crook, ki ga poznamo po vlogah v britanski Pisarni, Piratih s Karibov in Britanij, je napisal in režiral serijo v kateri igra skupaj s Tobyjem Jonesom. Zgodba sledi članoma kluba Danebury Metal Detecting, ki obožujeta svoj hobi.

Za vse ljubitelje britanskega humorja in vseh serij, ki bi lahko bile s tem povezane.

Oats Studios

Režiser Neil Blomkamp, ki nam je postregel z mojstrovimo Okrožje 9, je pred leti ustvaril neodvisen filmski studio Oats Studios. Za eksperimentalnimi izdelki stoji želja, da bi postali filmi ali serije. Če bi želeli serijo opisati na preprost način, bi dejali, da gre za Love, Death & Robots pred Love, Death & Robots.

Dead Set

Seznam serij, ki si zaslužijo vašo pozornost zaključujemo še z eno britansko »tiho« mojstrovino. Zombi serijo Dead Set, ki je sestavljena iz petih delov, je leta 2008 ustvarilo isto podjetje, ki je skrbelo za resničnostni šov Big Brother. Med izbruhom virusa, ki ljudi spremeni v krvoločne zombije, se tekmovalci resničnostnega šova ne zavedajo reči, ki se dogajajo izven njihove hiše Big Brother. Serija je leta 2020 doživela tudi brazilsko predelavo Reality Z, ki jo lahko najdete na Netflixu.

Poiščite nas na družbenih omrežjih