5 razlogov, zakaj si morate ogledati serijo Fallout

Fallout je neverjeten fenomen, ki že nekaj tednov buri duhove po spletu ter v srcih gorečih oboževalcev in gledalcev po celem svetu. Več kot 20 let star naslov očitno še vedno nosi ogromen potencial, saj je s serijo presegel nova pričakovanja. Prodaja videoiger se je povečala za več kot 7500%, serijo pa si je ogledalo več milijonov gledalcev.

Videoigra Fallout slovi po svojem zanimivem konceptu. V alternativnem svetu, ki je obtičal nekje v petdesetih letih prejšnjega stoletja, pade atomska bomba in opustoši pravzaprav vse, razen nekaj preživelih na površju in nekaj prebivalcev zaklonišč, ki jih je megakorporacija Vault-Tec “rešila” pred globalno katastrofo.

Tako širok in edinstven koncept je ustvarjalcem omogočil pripovedovanje zanimivih zgodb, ki so jih oboževalci takoj vzeli za svoje. Zato je videoigra Fallout eden največjih naslovov, ki jih pozna igričarska industrija.

Ker je trenutni trend filmske industrije snemanje TV serij po naslovih videoiger, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo Fallout dobil svojo izvedenko. Ugibanja so hitro prenehala, vprašanja pa so bila, kako kakovostna bo serija, ko bo ugledala luč sveta. Na srečo je serija fenomenalna, zato je tukaj 5 razlogov, zakaj si morate ogledati serijo Fallout:

1. Zabavno in dinamično dogajanje

Velik uspeh serije Fallout zagotovo ne bi bil dosežen, če serija ne bi bila tako zanimiva. To je že od samega začetka in nudi neprekinjeno dinamiko, ki se nenehno stopnjuje in razvija, kar gledalcem ponuja pravo poslastico. Odlično zastavljen koncept, ki združuje zgodbo, like, humor in izjemno dodelan svet, ustvari nepozabno pustolovščino, ki si jo je resnično vredno ogledati.

2. Odlični “easter eggi” za najbolj goreče navdušence

Serija Fallout je nastala po istoimenski franšizi videoiger. Prvi del igre je izšel leta 1997, kasneje pa smo bili priča številnim nadaljevanjem, ki so nadgradila že tako zanimivo osnovo. Ustvarili so obsežno zbirko kultnih elementov, ki jih oboževalci naravnost obožujejo. Največje vprašanje pri seriji je bilo, kako se bo dotaknila izvirnega materiala? Serija je to nalogo opravila fenomenalno, saj se združuje z svetom videoiger in ne deluje kot samostojno gradivo za TV. S tem so ustvarjalci zadovoljili najbolj goreče navdušence ter pritegnili tudi nove oboževalce, ki bodo podrobnosti raziskali v videoigri.

3. Serija razširja že tako širok svet Fallouta

Največja prednost in dodana vrednost serije Fallout je dejstvo, da nadaljuje dogajanje, ki ga igralci že leta spremljajo v videoigrah. S tem so zadovoljili srca gorečih oboževalcev (ki jih je resnično veliko), spodbudili nakup obstoječih videoiger ter odložili čas za razvoj novega petega dela. Glede na špekulacije in novice bo ta verjetno izšel šele po letu 2030, zato smo lahko zadovoljni, da bomo do takrat lahko uživali v odlični seriji, ki nas bo pripravila na naslednje poglavje v novi dobi iger. Lahko samo sanjamo o tem, kako navdušeni bodo takratni oboževalci.

4. Vrhunski preobrat na koncu

Zgodba serije je izjemno dobro zasnovana. Sledi trem različnim protagonistom, katerih poti se prepletajo in ustvarjajo junake, ki jih nikoli ne bi pričakovali. Vsak lik je izredno zanimiv, zato je pravi užitek spremljati njihov osebni razvoj in razvoj zgodbe. Ta postane še bolj napeta proti koncu, ki predstavlja edinstven preobrat. Ne le, da ponuja novo perspektivo na dogajanje, ampak tudi ustvari “WOW” efekt, ki bo serijo vsekakor izstopajočo kljub manjšim napakam.

5. Predigra za igranje videoigre

Prvi del Fallouta je izšel leta 1997. Sledila sta še dva nadaljevanja, nato pa je priljubljeno franšizo prevzela razvijalska hiša Bethesda. Pod njihovim vodstvom je projekt postal komercialni fenomen, s katerim se je malokdo lahko kosal. Kljub obsežnim nadaljevanjem so pričakovanja oboževalcev še naprej rasla, vendar se je razvoj novih iger zavlekel in naslednjega naslova ne pričakujemo vsaj do leta 2030. Do takrat pa bomo lahko uživali v novih sezonah serije, ki so bile napovedane v nekaj dneh, ter v igranju vrhunskih naslovov iz sveta Fallout in drugih iger Bethesde

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih