5 najboljših filmov Nicolasa Caga

Nicolas Cage: eden največjih, najprepoznavnejših, najbolj vsestranskih in najpomembnejših filmskih igralcev, ki so ustvarjali zadnjih nekaj desetletij je ogromen filmski zaslužkar in tako “zelo odpičena” osebnost, da si je upal ustvariti film kar o sebi. Ker film izide na današnji dan, smo se odločili, da pogledamo v njegov opus najboljših filmov.

Nicolas Cage se je zapisal v zgodovino filma kot zanimiv igralec. Njegove vloge so izjemno raznolike, njegovi filmi pa varirajo od naravnost odličnih pa vse do podpovprečnih.

Če je bil v devetdesetih letih najbolje plačan v filmski industriji, se je skozi čas njegovo filmsko ustvarjanje manjšalo in manjšalo. Odklonil je nekaj najbolj znamenith vlog, izbral pa je nekatere filme, ki niso najbolj blesteli.

Vendar pa vse kaže, da se igralec vrača boljši kot kadarkoli. V preteklih mesecih je namreč izdal izredno zanimiv, nevsakdanji in komercialno zelo uspešen film Pig. Kljub drugačnemu konceptu, je občinstvo film vzljubilo in znova postavilo igralca na mesto, ki si ga zasluži.

Danes pa v slovenske kinodvorane prihaja njegov zadnji projekt: Neznosno breme ogromnega talenta. V filmu (komediji) bo Cage zaigral kar samega sebe, zato bo izredno zanimivo videti, kako se bo igralec znal pošaliti na svoj račun.

V filmu tako zagotovo ne bo majnkalo šal, skrite pa bodo definitivno tudi nekatere njegove dosedanje filmske kreacije. Prav zato smo v uredništvu Filmologije pregledali njegov seznam filmov in ustvarili spisek najboljših. Po našem mnenju so to naslednji filmi (vaše predloge in komentarje pa zbiramo v komentarjih pod objavo, zato vsi vabljeni k diskusiji):

(Na seznamu ni kultnega filma Wild at Heart, ki je nastal pod režijo vrhunskega Davida Lyncha. Filma si žal še nismo ogledali, je pa zagotovo visoko na seznamu tistih, ki si jih moramo še pogledati.)

5. Zaklad pozabljenih/ National Treasure

Če bi Indiana Jones predal svojo štafentno palico nekomu, kateremu bi zaupal, da bo ustvaril nekaj zanimivega in edinstvenega, potem bi bil National Treasure njegova popolna izbira. Film je namreč izredno zanimiv od začetka do konca. Poleg zelo zanimive zgodbe in akcijskih sekvenc, film uspešno koristi tudi kemijo med glavnimi liki, njihovimi osebnostmi ter okoljem v katerem delujejo. Tako nastane zanimiva mešanica večih žanrov, ki pa si zaradi edinstvene filmske izkušnje nujno zasluži tudi težko pričakovano tretje nadaljevanje.

4. Gospodar vojne/Lord of War

Lord of War je atraktivna in resnična zgodba o prekupčevalcu orožja. V osredju je kultna osebnost glavnega lika in njegova transformacija skozi različne dogodke. Lik je uspešno predstavljen iz večih aspektov, zato nastane poleg izredno zanimive zgodbe tudi vrhunska filmska izkušnja, ki ima tudi izreden čustveni in družbeno kritični naboj. Poleg vsega naštetega, pa zasije tudi Cage, saj s svojo igro celoten film dvigne na popolnoma drug nivo.Glede na vse omenjeno je to zagotovo eden njegovih najboljših filmov, ki definitivno ne bi bil isti, če v njem ne bi zaigral večni Nicolas Cage.

3. Brez obraza/ Face/Off

Če imate radi kriminalne trilerje, potem je Face/Off zagotovo ena najboljših in najbolj bizarnih izbir. Film namreč vsebuje izredno zanimiv koncept v katerem zablestita oba dva glavna igralca: tako Nicolas Cage, kot tudi John Travolta. Skupaj uspeta predstaviti izredno napeto in zanimivo zgodbo, ki se je s svojim konceptom z velikimi črkami vpisala v zgodovino filma. Umestitev tega filma na seznam je tako zares enostavna.

2. Vzgajanje Arizone/ Raising Arizona

Kaj dobimo, če združimo kultnega igralca s kultnima režiserjema, kot sta Brata Coen? Dobimo vrhunsko satiro polno karakterja, humorja in pomenljivih situacij, ki se lahko interpretirajo na več različnih načinov (te so popolnoma odvisne od širine gledalčevega razmišljanja). Film je tako popoln paket, ki vas ne bo razočaral, še sploh pa ne, če vam je všeč edinstven stil bratov Coen. Da je film zares zaživel, pa je lastnoročno poskrbel Nicolas Cage. Ta je namreč zares odličen. Samo poglejte ga in vse vam bo jasno.

1. Med življenjem in smrtjo/ Bringing Out the Dead

Bringing Out the Dead je težka, počasna in naporna filmska izkušnja v stilu zgodbe vojne in mir (ali Taksista). Poleg bolečega dogajanja, spremljamo voznika rešilnega vozila (Nicolas Cage), ki skozi svoje izkušnje trpi in išče izhod v sili. Zato najde rešitev, ki bi pomirila njegovo dušo. Kaj lahko gre narobe, najdete v filmu. Več ne bomo razkrili, povemo pa vam, da je nagrada za ogled neprecenljiva!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top