5 najbolj pričakovanih filmov 74. edicije festivala Berlinale

V teku je že 74. Berlinale – filmski festival v Berlinu, ki je ponovno poskrbel za izredno raznolik in bogat program filmov v začeteku leta. Iz celotnega programa smo izbrali le nekaj draguljev, zagotovo bi se med njimi našel še kateri, a odločili smo se za nekaj znanih obrazov, zato hitro po pisala in si zabeležite, kaj si morate ogledati v naslednjih mescih.    

1. Small Things Like These

small things like these

Po izrednem uspehu v filmu Christopherja Nolana Oppenheimer, bo Cillian Murphy ponovno zasijal v novem dramatičnem filmu režiserja Tima Mielantsa ob boku Ciarána Hindsa in Emily Watson. Na podlagi istoimenskega romana Claire Keegan “Small Things Like These” film pripoveduje zgodbo prodajalca premoga, ki razkrije skrivnost, povezano s krajevnim samostanom. Slednji je povezan tudi z Magdalenino pralnico. Film je uspešno odprl festival in prejel pozitivne kritike, v njem pa lahko najdete čustveno in kompleksno gledalsko izkušnjo.

2. Love Lies Bleeding

Love Lies Bleeding je nedavno doživel svojo festivalsko premiero na filmskem festivalu Sundance in prejel raznovrstne prve ocene o njegovi ekstremnosti, kar ga naredi še toliko bolj zanimivega. Ta polnočni triler obljublja nasilje, kri, provokativne prizore in še veliko več. V glavni vlogi je Kristen Stewart, ki jo vsi dobro poznamo iz filmske franšize Somrak. Lani pa je bila tudi predsednica žirije na filmskem festivalu v Berlinu.

3. Spaceman

Spaceman je nov poskus k znanstveno-fantastičnemu žanru, ki se vrti okoli mladeniča iz Češke. Vzgajata ga babica in dedek ter kljub vsem izzivom se izkaže ter gara, da postane prvi astronavt svoje države. V zasedbi najdemo Adama Sandlerja, Paula Danoa, Carey Mulligan in še več imenitnih igralcev. Netflix je že objavil napovednik in uradni datum izida je 1. marec 2024.

4. La Cocina

la cocina

Po odličnem letu za hrano na zaslonu (2. sezona The Bear in The Taste of Things), La Cocina nadaljuje ta trend tako, da se osredotoča na kuhinjo restavracije v New Yorku. Režiral ga je Alonso Ruizpalacios in temelji na igri Arnolda Weskerja. La Cocina raziskuje načine, kako hrana povezuje ljudi. Film, v katerem igrata Rooney Mara in Raúl Briones Carmona, je bil opisan kot ‘tragičen in komičen’ ter bo zagotovo navdušil mnoge s svojimi različnimi tematikami.

5. A Different Man

Za A Different Man stoji A24 produkcijska hiša, ki ima za seboj številne hite in izgleda, da je na vrsti še en. Gre za provokativno satiro, ki pokriva občutljive in temačne tematike. V glavni vlogi je Sebastian Stan, ki se ga boste najbolj spomnili kot lik Winter Soldierja iz franšize Stotnik Amerika.

Poiščite nas na družbenih omrežjih