5 filmov, ki ste jih spregledali v 2021

Leto 2021 si bomo zapomnili po kar nekaj kakovostnih filmih in predvsem simpatične zmage filma CODA na oskarjih, toda med njimi je par zanimivih, ki si jih niste imeli možnost ogledati v kinu ali ste jih mogoče spregledali. Gre za odlične filme, katere se resnično splača pogledati, s čimer boste dodatno potrdili, da leto 2021 za film res ni bilo tako slabo. Med njih smo uvrstili filme iz različnih žanrov, tako da se bo našlo za vsakega nekaj.

5. Encanto

encanto

Lestvico moramo začeti s filmom Encanto, ki je sicer bil zelo priljubljen, a si ga v Sloveniji ni bilo možno ogledati zaradi težave pri distribuciji. Zmagal je tudi oskarja za najboljši animirani film, zato mogoče ni tako zelo spregledan, a v naših očeh, zaradi tega, ker ni bil omogočen ogled v kinu, še vedno spada v ta koš. V njem spremljamo kolumbijsko deklico, ki se spopada s tem, da je edina v družini brez supermoči. Encanto ima tudi številne skladbe, ki si jih boste preprevali še več tednov, zato je ogled nujen.

4. Swan Song/Labodji spev

swan song mahershala ali

Izvrsten Mahershala Ali se je znašel v glavni vlogi filma Swan Song, kjer dobimo občutek, kot da gledamo serijo Black Mirror. Zelo futuristična zasnova, v katerem glavni lik postaja vedno bolj neozdravljivo bolan in poskuša najti rešitev za svojo družino. Poskuša rešiti svojo ženo in sina, zaradi česar dovoli eksperiment dvojnika o tem pa njegova družina ne ve. Precej enostaven film z zelo zanimivim konceptom, ki na učinkovit način predstavlja probleme in rešitve.

3. Happening/Dogodek

happening

Eno leto pred tem smo dobili Never Rarely Sometimes Always, ki je izjemno prikazal težave mladih žensk, ki zanosijo in želijo narediti splav brez, da bi za to izvedela družina. To je še boljše predstavil film Happening, ki je postavljen v Francijo leta 1960. Takrat je bil splav nezakonit in v zelo osebni zgodbi Annie Ernaux spremljamo dekle, ki zanosi in gre čez postopek nezakonitega splava. Brutalen film iz različnih vidikov, ki je posnet na izjemen način. Pri nas je bil na voljo za omejen čas v okviru festivala Liffe. V Italiji na Beneškem festivalu je celo osvojil glavno nagrado za najboljši film.

2. The Green Knight

green knight

Izjemen in vizualno prelep film The Green Knight je bil zelo priljubljen film kritikov, a je nekoliko manj pohval dobil s strani občinstva. V zgodbi spremljamo Sira Gawaina (Dev Patel), ki se zaplete v zanimiv boj z Green Knightom. V filmu dobimo ogromno vprašanj in različnih povezav med zgodbo, ki imajo globlji pomen. Lowery je s postavljenim svetom dosegel odličen občutek in upali smo, da bo film na voljo tudi pri nas v kinu, saj je idealen za velika platna. Vsekakor je nekaj posebnega in je vreden ogleda.

1. The Fallout

the fallout

Običajno nas zgodbe, ki se tičejo problematike Združenih držav Amerike, ne pritegnejo v veliki meri, toda The Fallout je redka izjema. V njem srednješolka Vada (Jenna Ortega) krmari čez tragični strelski napad in njegove posledice. Razmerja v družini in med prijatelji tako hitro postanejo zelo konfuzne in spremenjene. V njem smo našli nov izjemen igralski talent v obliki Jenne Ortega, ki je absolutna zvezda tega filma. Zadnje čase izbira odlične projekte in s filmom The Fallout se je v Ameriki prikradla na glavno sceno filmske industrije. Zelo težka in občutljiva tematika je tako v njenih rokah odlično predstavljena in komaj čakamo njene naslednje projekte.

V primeru, da ne najdete nič, kar bi vas precej zanimalo potem preverite še naše druge zavihke: recenzije, zanimivosti ali lestvice.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih