5 filmov, ki jih morate pogledati, če vam je všeč novi Batman

S strani kritikov, oboževalcev stripov in franšize Batmana je novi film z naslovom Batman režiserja Matta Reevesa požel veliko pozitivne energije. Film res obožujejo skoraj vsi in najdejo se le redke izjeme, ki v filmu niso uživale. Mi ga obožujemo. Zaradi tega smo se odločili, da pogledamo še pet podobnih filmov, ki so delovali kot inspiracija in so odlična izbira za ogled po obisku kina in ogledu izjemnega novega Batmana.

1. Zodiak/Zodiac (2007)

Matt Reeves je že večkrat omenil, da je bil njegova največja inspiracija za zlikovca, v kombinaciji z originalnim likom Ugankarja, tudi serijski morilec Zodiak. Slednji uporablja šifre, da sporoča svoje umore, podobno kot Riddler postavlja uganke v šifrah. David Fincher je tako posnel film po resnični zgodbi o zloglasnem serijskem morilcu z naslovom Zodiak, ki podobno kot Batman deluje kot noir zgodba detektiva, ki išče spretnega in inteligentnega zločinca.

2. Sedem/Se7en (1995)

Ponovno se na seznamu pojavi režiser David Fincher z zelo znanim filmom Se7en, kjer v glavnih vlogah nastopata Brad Pitt in Morgan Freeman. V njem novinec in veteran lovita serijskega morilca, ki uporablja sedem smrtnih grehov, kot svoj motiv za umore. V filmu pride do neverjetnega razpleta in preobrata. Veliko navdiha v počasni detektivski zgodbi lahko najdemo tudi tukaj, tako da verjamemo, da ne boste razočarani.

3. Kitajska četrt/Chinatown (1974)

Dolgo je Chinatown oz. Kitajska četrt veljala kot detektivska mojstrovina režiserja Romana Polanskega, dokler niso na plano prišle vse nečedne zgodbe o slavnem režiserju. Vseeno to ne zmanjšuje odličnosti filma. Zasebni detektiv J. J. Gittes (Jack Nicholson) je najet, da preišče in razkrinka prešuštnika, a se hitro zaplete v korupcijo in mafijske posle. V filmu je najboljša točka Nicholson in zgodba, a mogoče ni tako učinkovita, kot je bila v 70-tih. Vseeno velja za eno boljših detektivskih zgodb, zato ga enostavno ne moremo izpustiti.

4. Ugrabljeni/Prisoners (2013)

Zelo zanimiv film, v katerem neznanec ali neznanka ugrabi majhno deklico in njeno prijateljico s tem pa se zacne “lov na čarovnice”, kjer se aktivirata tudi starša. Zraven je prisoten detektiv, ki se trudi pridi zadevi do dna poleg vseh ovir, ki jih starša postavljata. V njem so odlični igralci in zaradi tega film izvrstno deluje. Hugh Jackman in Jake Gyllenhaal sta izjemna in povzdigneta film na višji nivo. V filmu lahko najdemo tudi Paula Dana (Riddler v Batmanu), ki je ponovno v nenavadni vlogi.

5. Good Time (2017)

Velikokrat, ko kdo zasliši ime Robert Pattinson, so njegova prva asociacija filmi franšize Twilight, kar je velika škoda, saj je imel toliko drugih filmov, kjer se je izkazal za neverjetnega igralca. Tukaj moramo izpostaviti Good Time, ki velja za eno najboljših igralskih predstav v njegovi igralski karieri. Film je prvenec režiserjev bratov Safdie in prinese njun unikatni stil na velika platna. V njem glavni lik poskuša s svojim bratom (ki ima posebne potrebe) oropati banko, a se vse skupaj zalomi in tako mora Connie Nikas (Robert Pattinson) bežati pred policijo.

Verjamem, da ste si veliko od omenjenih filmov že ogledali, če ne celo že vse. Priporočamo, da preverite še naše recenzije in lestvice za druge navdihe, če tukaj ne boste našli sreče.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih