5 filmov, ki jih morate pogledati, če vam je všeč Elvis

Novi biografski film režiserja Baza Luhrmanna o Elvisu je končno na voljo za ogled. V kolikor vam je bil izredno všeč, potem so naslednji filmi zagotovo nujno potrebni vašega ogleda. Imamo en kup glasbenikov, ki so dobili svoj odlični biografski film in med njimi so tudi zvezdniška imena, zato če bi radi slišali veliko dobre glasbe v podobnem stilu, so te izbire idealne za vas.

1. Hoja po robu/Walk the Line (2005)

Izredno dober film o Johnnyju Cashu, kjer se v glavnih vlogah izkažeta Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon. Njegova glasba je prijetno predstavljena, krasi pa ga njegov zanimiv značaj. Režiser James Mangold nam predstavi zgodbo o glasbeniku, ki se je prebil iz Arkansasa v času velike depresije in vpliv ljubezni na razvoj njegove kariere. Reese Witherspoon je prejela oskarja za upodobitev June Carter. Zagotovo najboljše filmsko priporočilo po ogledu filma Elvis.

2. Rocketman (2019)

Vrhunska biografska zgodba Eltona Johna, kjer ga v glavni vlogi fenomenalno upodobi Taron Egerton. Slednji v filmu vse skladbe tudi sam zapoje in se kot zvezdnik neverjetno izkaže. Elton John je ustvarjanje filma podrobno spremljal kot koproducent. Podoben stil filma kot Elvis, kjer gre delno za džuboks muzikal, ki ga krasi odlična predstava glavnega lika.

3. Veliki Gatsby/The Great Gatsby (2013)

Veliki Gatsby, ki je izšel leta 1925, velja za enega največjih ameriških romanov avtorja Francisa Scotta Fitzgeralda. Skupaj z ženo Zeldo sta poosebljala nemiren in razkošen način življenja v času prohibicije po prvi svetovni vojni, ko so se množice zabavale ob džezu. To dobo je s svojim pisanjem avtor mojstrsko naslikal in sooblikoval. Film je relevanten, saj lahko tudi tukaj zasledite podobno barviti stil pripovedovanja režiserja Baza Luhrmanna, v glavni vlogi pa blesti Leonardo DiCaprio.

4. Ray (2004)

Film o zgodbi in življenju legendarnega Raya Charlesa, ki je še danes znan kot eden najboljših ameriških jazz pevcev vseh časov. Film sledi klasični biografski zgodbi glasbenika in je hitro prišel v pogovor za najboljši film v tem podžanru. Predvsem je treba pohvaliti Jamieja Foxxa, ki je v glavni vlogi zasluženo osvojil tudi oskarja s svojo sijajno predstavo. Foxxova virtuozna predstava Charlesa tako navdušuje, da med filmom enostavno pozabimo, da spremljamo igralca. Charles je v svoji karieri eksperimentiral z različnimi glasbenimi žanri, zato boste zagotovo slišali kaj novega.

5. Življenje v Rožnatem/La Vie En Rose (2007)

Podobno kot v prejšnjem predlogu imamo še en podeljen kipec iz oskarjev za zmago v glavni vlogi, a tokrat je to uspelo Marion Cotillard v filmu La Vie En Rose. V filmu je upodobila ikonično francosko pevko Edith Piaf. Kljub temu, da je bila Piaf zelo uspešna pevka, je njeno življenje spremljala tragedija, saj je bila aktivna v najbolj pestrem času zgodovine. Svojo kariero je razvila v 30-tih, 40-tih in 50-tih letih prejšnjega stoletja. Njeno legendarno skladbo La Vie En Rose zagotovo poznate, zato dajte tudi filmu La Vie En Rose, kljub temu da je bolj umirjen, vseeno priložnost.

Upamo, da so vam naši predlogi bili všeč in prijetno gledanje filmov. Ne spreglejte pa niti recenzije Elvisa in ocenite ali se strinjate z našo oceno ter ostale lestvice oz. zanimivosti za dodatne predloge.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih