5 filmov, ki jih do konca leta ne smete spregledati

S koncem letošnjega leta prihaja še pester nabor filmov za pravi zaključek 2021. Naredili smo raziskavo in iz vseh naslovov izluščili največja imena, ki jih lahko pričakujete v kinu do konca koledarskega leta. Filmsko leto 2021 je nasploh prineslo na naša platna že kar nekaj kvalitetnih filmov, vendar najboljše filme filmski studii običajno prihranijo ravno pred sezono oskarjev. V naš seznam bi se zagotovo uvrstil tudi Licorice Pizza, vendar še ni znano, ali bo film v Sloveniji na voljo že 25. decembra, kot to obljubljajo, zato ga bomo zaenkrat izpustili.

1. Kralj Richard (v kinu od 2. decembra)

Kralj Richard je biografska drama, ki temelji na resnični zgodbi, kako je mentor, trener in oče Richard Williams vzgojil dve svetovno znani tenisačici Sereno in Venus Williams. V glavni vlogi je Will Smith, ki izvrstno upodobi očeta. Hitro je postal favorit in prvi kandidat za zmago na oskarjih za glavno moško vlogo. Za vse športne navdušence je ogled nujen, še posebej za tiste, ki jim je tenis najljubši šport.

2. The Power of the Dog (na Netflixu od 1. decembra)

Westernov v novi dobi filmov je vse manj, zato je navdušenje toliko večje, ko slišimo, da ima kakšen naslov res velik potencial. The Power of the Dog je film posnet po istoimenski noveli iz 1967 in govori o karizmatičnem kmetu Philu Burbanku (Benedict Cumberbatch), katerega se hkrati bojijo in ga občudujejo. Film je v Benetkah dobil svojo premierno projekcijo in zmagal srebrnega leva za najboljšo režijo. Kritiki imajo zelo visoko mnenje o filmu in s tem se je že postavil v vrsto na oskarjih kot resen kandidat za najboljši film.

3. Zgodba z zahodne strani (v kinu od 9. decembra)

Spielberg je nazaj! In spet ima na vidiku komercialno uspešnico Zgodbo z zahodne strani oziroma Westside Story, ki je muzikal. Film govori o veliko pomembnih tematikah, zgodba pa nas vodi v leto 1950, New York, kjer se zapleteta dve bandi v hudo rivalstvo. Za piko na i se glavni lik zaljubi v sestro od vodje rivalske bande. Zgodbo je navdihnila gledališka igra Shakespeara Romeo in Julija. Prvi film iz leta 1961 po katerem se bo naredila predelava je bil odličen, zato verjamemo, da Spielbergu ne more spodleteti.

4. Spider-Man: Ni poti domov (v kinu od 16. decembra)

SPIDER-MAN! Kaj drugega je še za povedati o tem liku, kar že ne veste. Ni poti domov, sodeč po napovednikih, lahko postane najboljši Spider-Man doslej. V njem se pojavi velika mera nostalgije, saj se namiguje, da bomo videli Tobeyja Maguireja in Andrewa Garfielda. Večkrat pa smo že zasledili zlikovce iz prvih filmov: Doctor Octopus, Green Goblin in The Lizard. Za vse Spider-Man oboževalce bo to prava poslastica in tudi mi težko skrijemo svoje navdušenje.

5. Matrica: Obuditev (v kinu od 22. decembra)

Veliko je bilo že povedano o novi Matrici in vsi komaj čakamo na vrnitev, vendar le če bo uspešna. Po prvem delu Matrice je vse skupaj postala prava zmešnjava, zato bo zanimivo videti kaj se pripravlja za legendarno vrnitev Neota. Majhno razočaranje je prisotno, saj se za četrti film ni vrnil Lawrence Fishburne v vlogi Morpheusa, a Yahya Abdul-Mateen II je dokazal, za kako dobrega igralca gre, tako da, upamo, da ga bo ustrezno nadomestil. Zgodba trenutno še ni čisto znana, nekaj namigov smo dobili iz napovednika, toda pustimo se presenetiti.

Za vse navedene filme lahko pričakujete recenzije iz uredništva Filmologije. Do takrat pa si preberite naše prejšnje recenzije. Se vidimo v kinu!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih