34. LIFFe bo v novembru Ljubljano spremenil v prestolnico filma

LIFFe se s 34. edicijo v novembru vrača v Ljubljano in bo pripeljal izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Locarno, Benetke idr.) ter Ljubljano za dvanajst dni spremenil v prestolnico filma. V bogatem spremljevalnem programu bo postregel pogovore s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.

Liffe je namenjen ljubiteljem dobrega filma ter tistim, ki želijo spoznati in spremljati svetovno filmsko dogajanje ter je primeren za vse starostne skupine.

V Ljubljani Liffe gostuje na šestih festivalskih prizoriščih (Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinodvor, Slovenska kinoteka in Kino Bežigrad in letos prvič dvorana Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani – UL AGRFT), z ostalimi lokacijami (Maribox Maribor, Anton Podbevšek Teater Novo mesto in Kino Union Celje) po vsej Sloveniji pa festival nagovarja in ostaja dostopen slovenskemu občinstvu tudi izven metropole.

Festival že od samih začetkov producira Cankarjev dom, kulturni in kongresni center Ljubljana, katerega program sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Liffe 2023_Naslovnica_Spletna_stran_1920x1080px

Festival bo tudi letos ponujal pestro izbiro sklopov:

Perspektive, uraden tekmovalni sklop mladih režiserjev za nagrado vodomec Telekoma Slovenije, d.d.Predpremiere, filmski vrhunci, odkupljeni za predvajanje po Sloveniji.Kralji in kraljice, dela prepoznavnih in nagrajevanih mojstrov sodobnega filma.Panorama svetovnega filma, festivalski favoriti s petih celin.Ekstravaganca, t. i. polnočni kino, prinaša raznovrstne, drznejše in žgečkljive vsebine.Kinobalon, samostojen sklop za gledalce od 5. do 14. leta; v sodelovanju s KinodvoromRetrospektiva: Francesco Rosi in italijanski politični film; v sodelovanju s Slovensko kinotekoJadranska mreža festivalovEvropa na kratko, tekmovalni program kratkega filma.

V okviru spremljevalnega programa bodo potekali pogovori s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.

Podelili bodo naslednje nagrade:

Vodomec (Kingfisher), nagrada režiserju najboljšega filma iz Perspektiv po izbiri mednarodne žirije; podeljuje glavni pokrovitelj Telekom Slovenije d. d.Nagrada občinstva zmaj najbolje ocenjenemu filmuNagrada FIPRESCI, mednarodna žirija svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjevNagrada za najboljši kratki filmNagrada mladinske žirije KinotripNagrada Art kino mreže Slovenije

Vrhunska ponudba vabi v kino

LIFFe bo s svojo 34. edicijo zagotovo navdušil vse vrste filmskih okusov. Datum si zabeležite v svoj koledar in si čim prej rezervirajte vstopnice za najbolj zanimive filme. Se vidimo!

Poiščite nas na družbenih omrežjih