10 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom novega Batmana

Novi Batman je vsekakor eden najbolj pričakovanih filmov leta 2022. Najnovejša adaptacija v ospredje postavlja bolj temačno verzijo glavnega junaka, ki ga bo tokrat upodobil Robert Pattinson. Režiser Matt Reeves je navdih črpal tudi pri Kurtu Cobainu in Alfredu Hitchcocku, film pa traja kar slabe tri ure.

Prepričani smo, da si boste vzeli čas in odšli v kino ter si ogledali prihajajočo uspešnico Batman. Ker vam želimo pričarati čim boljšo filmsko izkušnjo, smo za vas zbrali deset najpomembnejših dejstev, ki jih morate poznate pred ogledom novega Batmana.

1. Robert Pattinson je novi Batman

Robert Pattinson

Najbolj očitno dejstvo, a tisto, ki je ključnega pomena. Robert Pattinson je novi Bruce Wayne oz. Batman in na svojih plečih nosi celoten uspeh filma, saj se bojda pojavlja v več kot 80% kadrih filma. Od njegove predstave bo tako odvisno ali bo film uspešen ali ne. Poznamo ga iz franšize Zona somraka, Harry Potter in ognjeni kelih in Tenet, vmes pa se je pojavljal tudi v odličnih indie filmih kot sta Good Time in The Lighthouse. Svoj igralski razpon je tako že večkrat dokazal. Čas je, da zablesti tudi kot Batman.

2. Režiser je Matt Reeves

Batman Matt Reeves

Za režijo je poskrbel Matt Reeves. Slednjega poznamo predvsem po filmih kot sta Zora planeta opic in Vojna planeta opic. Prvič se podaja v stripovske vode in to je njegov sanjski projekt, zato smo prepričani, da je dal vse od sebe. Po napovedniku sodeč se zdi, da mu je uspelo.

3. Zoë Kravitz je Catwoman

Batman Zoe Kravitz

Zelo pomembno vlogo v filmu bo imela Catwoman oz. Selina Kyle, ki jo bo tokrat upodobila Zoë Kravitz. Slednjo poznamo po tem, da je hči glasbenika Lennya Kravitza in igralke Lise Bonet, v zadnjih letih pa se je dokazala tudi kot zelo dobra igralka, nazadnje v filmu Kimi. Zdi se perfektna izbira za Catwoman, film pa je po zadnjih podatkih tudi njena izvirna zgodba.

4. Riddler je glavni zlikovec?

Batman Riddler

Kdo obožuje zeleno barvo, ekstravagantne obleke in bi naj bil glavni zlikovec filma? Odgovor je Riddler. Upodobil ga bo Paul Dano, znan po tem, da se zna poistovetiti z »norimi« liki (spomnimo se samo filma Tekla bo kri). Glede na to, da bodo v filmu tudi številni drugi znani liki, je vprašanje ali bo Riddler glavni zlikovec. Možna so tudi presenečenja. Pustimo se presenetiti.

5. Znani igralci kot ostali podporni liki

Batman Jeffrey Wright

Tudi druge podporne like bodo upodobili znani igralci. Pingvin bo Colin Farrell, Andy Serkis je Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright bo James Gordon, John Torturro zloglasni Carmine Falcone, videli pa bomo tudi nekaj čisto novih likov, ustvarjenih posebej za to zgodbo.

6. Napovedani številni spin-offi

Batman Colin Farrell

Pričakovanja studia Warner Bros. so zelo visoka, posledično je zato tudi tako agresiven marketing, in napovedani so že nekateri spin-offi. Prvega bo dobil Pingvin. Colin Farrell bi naj kot Oswald Cobblepot v filmu imel nekoliko manjšo vlogo, ampak zato dobi kasneje svojo TV serijo, ki bo na voljo na HBO Max.

7. Od 19 aprila tudi na HBO Max

Film bo za začetek na voljo samo v kinematografih. Po dobrem mesecu in pol oz. točno od 19. aprila pa bo na voljo za ogled tudi doma na spletni platformi HBO Max. Slednja 8. marca prihaja v Slovenijo.

8. Najdaljši Batman film do zdaj

Batman Catwoman

Novi Batman je najdaljši Batman film do zdaj, traja namreč kar slabe tri ure – 2h 55min. To pomeni, da se udobno namestite, prej obvezno odtočite, imejte s sabo hrano in pijačo ter uživajte v Gothamu.

9. Ben Affleck ostaja Batman

Batman Affleck

Ben Affleck prav tako ostaja Batman. Kako je to možno? Podobno kot je Joaqin Phoenix igral Jokerja v nekem čisto svojem svetu, bo tudi Robert Pattinson Batman v svojem univerzumu. Affleck ostaja Batman in bo kot tak tudi del prihajajočega filma The Flash.

10. Film ni izvirna zgodba

Batman Catwoman

Batman naj ne bi bil izvirna zgodba Bruca Wayna, temveč nas postavi v drugo leto njegovega udejstvovanja v Gothamu. Trudi se vzpostaviti trdne vezi z oddelkom policije Gothama, da bi vzajemno obranili mesto pred zlikovci. Bruce je v fazi iskanje idealne opreme za boj z zločinci, najbolj pa se njegov lov koncentrira na Riddlera, kateri ga tudi javno provocira. Obenem je film tudi izvirna zgodba za Catwoman.

Prvi odzivi univerzalno pozitivni

Praktično vsi filmski kritiki, ki so dobili možnost predčasnega ogleda, so film pohvalili. Insider je zapisal, da je »Robert Pattinson vaš novi najljubši Batman«. Zoë Kravitz je bojda perfektna v vlogi Catwoman, glasbena spremljava Michaela Giacchina pa ima zelo pomembno vlogo v filmu in je na Spotifyu, kjer že spada med najbolj poslušane sezname predvajanja v zadnjem tednu.

Predlagamo vam, da si film nujno pogledate v kinodvorani na največjem možnem platnu s čim boljših ozvočenjem, da boste imeli fenomenalno filmsko izkušnjo.

Konec tedna pričakujte tudi našo recenzijo!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih