10 najbolj priljubljenih serij ta hip

V uredništvu Filmologije poleg filmov zelo radi pogledamo tudi kako dobro serijo. Pomlad standardno prinaša vrnitev številnih serij in tudi prva tretjina leta 2022 ni nič drugačna. Poglejmo, katere so trenutno najbolj vroče serije. Verjamemo, da boste dobili kakšen dober predlog.

Serije so s prihodom spletnih platform kot so Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+, Hulu, Amazon Prime in na koncu koncev tudi Voyo spremenile svoj način izida in relevantnosti. Če je Netflix v preteklosti populariziral ogled na mah, se zdaj vračamo nazaj k tedenskemu ogledu novih epizod. Tako se o serijah pogovarjamo dlje in so tudi bolj dolgo aktualne.

Prva tretjina leta 2022 je ponudila številne odlične naslove. Nekatere serije so končale svojo pot, druge nadaljevale svojo zgodbo, spet tretje pa pozitivno presenetile in postale hit v svoji prvi sezoni. Poglejmo si najbolj vroče serije leta 2022.

Peaky Blinders (6. sezona)

Peaky Blinders oz. Birminghamske tolpe je zagotovo ena najbolj priljubljenih serij v zadnjih nekaj letih. Prav zato smo vsi tako nestrpno čakali šesto sezono, ki bo tudi zadnja. Kako se bo končala zgodba Tommya Shelbya in njegove družine? Vseh šest epizod zadnje sezone je že ugledalo luč sveta, zadnja dobrih 14 dni nazaj. Ste si jih že uspeli pogledati? Ste zadovoljni z razpletom?

Bridgerton (2. sezona)

Bridgerton je na Netflixu debitiral v času epidemije in njegova priljubljenost se je širila kot požar sredi burje. Zelo drzna zgodba, kjer prevladuje veliko gole kože in mladih, postavnih igralcev oz. igralk, postavljena v leta 1811-1820 je navdušila stare in mlade. Še danes velja za najbolj gledano Netflix serijo ob času premiere in drugo najbolj gledano Netflix serijo vseh časov. Druga sezona je zgodbo nekoliko osvežila in zapeljala v druge vode. So vas s tem dodatno pritegnili ali je bila to brca v temo?

Severance (1. sezona)

Severance zagotovo velja za najlepše presenečenje leta 2022. Izvirna serija Appla je v svoji prvi sezoni navdušila in v zgolj devetih epizodah pritegnila širok krog gledalcev. Zgodba temelji na preprosti ideji: Kako bi izgledalo vaše življenje, če bi lahko s posegom ločili zasebno in službeno življenje? Ko ste v službi, ne veste nič o zasebnem življenju, ko pa doma poležavate na kavču pa nimate pojma, kaj točno počnete v službi in se tega ne spomnite. Odlična serija, ki nas je ob koncu sezone pustila lačne po novih epizodah. Komaj čakamo drugo sezono.

Moon Knight (1. sezona)

Moon Knight je najnovejša Marvelova serija, ki je v četrti fazi več svojega časa in sredstev vložil v to pripovedno zvrst in nekoliko manj v filme. V glavni vlogi je vedno izvrstni Oscar Isaac, ki navdušuje iz epizode v epizodo. Njegov lik, Steven Grant oz. Marc Spector ima disociativno motnjo identitete. Seveda je poleg vsega omenjenega prav on tudi Moon Knight. Slednji je superjunak z nekaterimi izvrstnimi supermočmi in serija resnično ne razočara. Vsebuje dober humor, izvrstno igranje ter solidno akcijo, obenem pa je dovolj skrivnostna, da drži naš interes. Šest epizod se zdi premalo, saj bi se z liki želeli družiti dlje.

Atlanta (3. sezona)

Ena najbolj originalnih serij se je po dolgem premoru naposled le vrnila s tretjo sezono. Atlanta je v zgolj nekaj epizodah tretje sezone pokazala, zakaj je tako visoko cenjena v kritičnih krogih. Poudarek tretje sezone je na rasizmu in družbeni kritiki le-tega. Glavni liki so na turneji v Evropi in dobili smo nekaj res norih epizod. Tretja sezona vsebuje deset epizod, skupaj z njo pa so posneli tudi četrto, zato tudi slednjo pričakujemo kmalu. To pa bo tudi zaključek zgodbe, saj so igralci v tem obdobju postali preveč znani in zaželeni, s čimer imajo številne druge projekte in vedno manj časa za take projekte.

Ozark (4. sezona)

Še ena Netflixova izvirna uspešnica, Ozark, po štirih sezonah končuje svojo zgodbo. Prvih sedem epizod zadnje sezone smo dobili konec januarja, preostalih sedem, ki bodo tudi zadnje, pa dobimo 29. aprila. Če niste na tekočem, imate ravno dovolj časa, da nadoknadite. Preverite, kako se bo razpletla zgodba družine Byrde.

Better Call Saul (6. sezona)

Better Call Saul, zagotovo najljubša serija našega uredništva, se vrača s šesto in zadnjo sezono. Ta bo imela kar 13 epizod in bo razkrila usodo Jimmya, Kim in ostalih. Še nekaj let nazaj se je zdelo neverjetno primerjati katerokoli serijo s Kriva pota, ki velja za vrh TV v tem tisočletju. Zdaj se zdi, da se je najbolj približal prav Better Call Saul, spin-off, ki je tako z vidika igranja, režije, zgodbe in scenografije na tako visokem nivoju, da ga občudujejo tudi številni filmarji. Držimo pesti za glavne like, sploh Kim, da preživijo.

Ubij Eve (4. sezona)

Killing Eve oz. Ubij Eve je pred kratkim ravno zaključila svojo zgodbo s četrto sezono in zadnjimi osmimi epizodami. Prve sezone so fantastične. Sandra Oh in Jodie Comer sta briljantni in njuna kemija je močnejša od izbruha vulkana. Zadnja sezona je nekoliko slabša, sploh zaključek, a vseeno jo je vredno pogledati. Če ne drugo, zato da vidite, kako so si ustvarjalci zamislili konec. Bo Eve na koncu res ubita, kot nakazuje sam naslov serije? Preverite na HBO Max.

Živi mrtveci (11. sezona)

The Walking Dead oz. Živi mrtveci je še ena serija, ki zaključuje svojo zgodbo. Po enajstih sezonah smo le prišli do konca. Prvih osem epizod zadnje sezone so ljubitelji dobili že lani, zdaj pa je od februarja naprej v teku naslednjih osem. Zgodba se dokončno konča konec leta, ko bodo od oktobra naprej predvajali še zadnjih osem epizod. Se vam zdi, da so zgodbo vlekli predolgo ali še ohranjajo vaš interes?

Halo (1. sezona)

Halo je nova serija, ki je svoj navdih črpala neposredno iz istoimenske videoigre. Zgodba je tako zelo futuristična. Dogaja se v 26. stoletju, kjer nezemljani ogrožajo obstoj človeštva. Prva sezona ima devet delov, vsak traja približno eno uro. Prvi odzivi so zelo pozitivni in serija ima visoke številke gledanosti na platformi Paramount+ ter drugih kanalih. Ljubitelji videoiger, kakšno je vaše mnenje?

Leto 2022 je zlata jama za serije

Omeniti velja tudi številne druge nove serije, ki so premiero doživele letos in so po svoje prav tako odlične. Izpostavili bi Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, Tokyo Vice, WeCrashed, The Dropout, Inventing Anna, Pam & Tommy pa še kaj bi se našlo. V kratkem dobimo tudi novo Star Wars serijo Obi-Wan Kenobi ter četrto sezono Stranger Things.

Časi so pestri in serije nikoli niso bile bolj priljubljene kot so prav zdaj. Najde se nekaj za vsakega in upamo, da smo vam vsaj malo olajšali izbiro, kaj si ogledati kot naslednje.

Spremljajte tudi filmsko dogajanje. Aktualne recenzije vseh aktualnih filmov in s tem povezane novice, lestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih